Koulun opettajistaKaikki koulun vakituiset opettajat ovat käyneet Enkelten koti koulun ja ovat toimineet sen päälle 4 vuotta opettajaharjoittelijoina. Konkariainesta!

Kun nyt tässä toimin kirjaajana ja olen muutenkin porukan runsassanaisin niin aloitan itsestäni (Riitta Hoikkala-Holm, psykologi, traumaterapeutti). Vaikka oma alueeni on varsin selkeä niin käytännössä teemme kaikki monenlaista, limittäin ja lomittain, yhteen tuoden ja uusia reittejä avaten. Tuonnempana jokaisesta kuitenkin jokin erityishuomio. Tiimiämme yhdistää ennen kaikkea halu löytää, kokea, tuntea aina vaan enemmän sitä minkä todeksi sydämissämme tiedämme ja tunnemme ja jakaa sitä eteenpäin. Tiimimme on ryhmäpelaaja eikä estradin tähdeksi ole tunkua ;)

Seuraava kertonee siis paitsi itsestäni myös koulustamme ja tiimistämme. Kun helmikuussa 2003 mietin että nyt saa tämä kurssilta toiselle hyppiminen loppua ja kaipasin jotain hmm syventyvämpää ja samalla olin yhtä allerginen kuin ennenkin kaikelle guruhömpälle, yksioikoisen totuuden tyrkyttämiselle, henkisen olemuspuolemme käyttämiselle pakopaikkana, 3D elämän väheksymiselle... – kyllä, yhtälö oli haasteellinen. 

Silloinen työhuoneeni sijaitsi Dipolissa Espoossa ja kun siellä järjestettiin Minä Olen messut sain pontimen mennä kuulostelemaan mitä voisi olla. Törmäsin Enkelten koti kouluun ja ensireaktio oli että jaha, onhan ne enkelit tosi jees mutta että ihan koulusisällöksi asti. Vaivauduin kuitenkin ottamaan selvää ja sain todeta että siellähän oli vaikka mitä! En myöskään löytänyt jotain ideologista ohjelmaa tai ehdottomuutta, vastakkainasettelua tai sellaista egoilua jota nyt ei vaan jaksa. Päinvastoin, löysin omasta erityisalueestaan innostuneita ihmisiä, jotka puhuivat myös maadoittumisesta ja sen tärkeydestä. Se oli siihen aikaan erikoista! 

Tällä tiellä olen. Opettajana saan herätellä ihmisiä uteliaaksi mistä kaikesta koostummekaan. Eka luokalla lähdemme liikkeelle solutasolta, syntymästä, hermostomme toiminnan sopeutumisesta ympäröiviin olosuhteisiin. Tutkimme miten kokemuksemme muokkaavat kehomme toimintaa, jopa sen rakennetta. Hyödynnämme psykologista tietoa mm traumoista, tunnesäätelystä, tietoisuuden tasoista, minätiloista, puolustusmekanismeista, uskomuksista – ja herätämme oppimaamme henkiin kokemuksellisesti. Puramme kehoon ja mieleen takertuneita esteitä ja vahvistamme sen tuntemista mitä haluan.


Olemme uteliaita miten lisääntyvä ymmärrys itseen ja toisiin (oman ryhmän avulla oppii niin paljon!)) avaa portteja ja näyttää tietä uusille tulkinnoille, uusille merkityksille, uudelle tarinalle itsestä ja maailmasta.
Koemme miten voin tunnistaa oman totuuden ja luottaa siihen, opimme miten järisyttävän merkityksellinen kykymme tuntea tunteita onkaan, miten ihmeellisen merkityksellisiä kaikki kokemuksemme ovat ja miten olemme, luonnostamme, jatkuvia aistimusten, tiedon, energian kanavoijia. Eri opettajien tunneilla meillä on mahdollisuus tunnistaa omia suosikkikanavia, omaa erityislaatua – mikä, mitä haluaa virrata maailmaan juuri minun kauttani.

Opettelemme itsehoitomenetelmiä joita on helppo käyttää. Kun tunnistamme jotain mistä haluan irrottautua, tai missä haluan vahvistua, saamme kokea miten keho auttaa meitä siinä. Meidän täytyy vain tietää miten.

Kaiken mitä teemme on tarkoitus vahvistaa myös turvallisuuden tunnetta, niin itsessä kuin suhteessa toisiin, omaan ryhmään. Kun on turvallista voi pitää hauskaa, voi aistia enemmän, voi seikkailla, antautua...

...meditaatioihin, joihin meidät johdattaa Marketta (Rantti) ja 7 Tiibetin mestaria. Nämä meditaatiot ovat kaikin puolin erityisiä, ja mikä parasta, itse ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään. Marketta on tuonut koulun Suomeen 2002 ja hän on koulutuksesta vastaava opettaja.

...energiahoitoihin, joiden saloihin erityisesti Marja (Jordman) meidät johdattaa ja samalla ohjaa meitä tunnistamaan henkisen anatomian antia. Marja toimii myös koulun sihteerinä.

...shamaanimatkoille, joille oppaamme Kari valmistelee meidät perusteellisesti, tuntuvasti ja Hengen johdattamana

...vapaan energian symboleihin, joiden olemusta Tapani karhumaisen rauhallisella läsnäolollaan meille avaa ja kutsuu aistimaan, ja käyttämään!

...itseilmaisun virtaan, johon Uma meidät haastaa täpäkkään kevyellä otteellaan: miten tuon yhteen ja luon teoksen, joka puhuttelee juuri minua, ja puhuu juuri minun kauttani

...olemaan itse se yhteys jota on etsinyt

 

Inspiraatioita kaikkeen edeltävään saamme myös koulun vierailevilta opettajilta: 

Karla Beesemyer on liikkeen ja liikkumisen velho, ja opettaa mm continuumia. Hänen huikeasta osaamisestaan saamme nauttia olosuhteiden niin jälleen salliessa.

Kaisa Peltola vetää kiehtovaa ja syvälle luotaavaa perhekonstellatiota turvallisella ja intuitiivisella otteellaan.

Koulustamme valmistunut Soili Virtanen vie Vedic Art taidemenetelmän avulla oman luovuuden lähteelle, värien ja kuvallisen ilmaisun riemuun.

 

Kaikki aihealueet ja ilmiöt joihin koulussa paneudutaan tukevat ja täydentävät toisiaan ja tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia nähdä itseä uusin silmin, tunnistaa vahvuuksiaan, olla yhteydessä sellaisiin energioihin ja värähtelyihin joissa on hyvä olla ja joita itse haluaa, omalla tavallaan, välittää eteenpäin. 


On aika kutsua, tuoda tähän kehoon, tähän mieleen, tietoisuuteen niin paljon enemmän sitä kaikkea mistä tulemme. Me opettajat olemme oppaita matkalla itseen, jossa fyysinen auttaa henkeä laajenemaan ja henki auttaa fyysistä arvostamaan itseään ja näkemään vanhojen tarinoiden läpi. 

Tervetuloa! Enkelit ovat jo täällä!

Enkelten Koti Oy